Jak osłodzić sobie Święta? Mamy na to sposób. Delikatny, puszysty sernik świąteczny z Mlektaru. Po prostu rozpływa się w ustach!
Składniki:
- Twaróg tłusty 3xMielony Mlektar – 1,20 kg
- Jaj – 10 szt.
- Śmietana 18% Mlektar – 500 g
- Cukier – 2 szklanki
- Budyń śmietankowy – 3 opakowania
- Proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
- Herbatniki – ok. 4 paczek
Wykonanie:
Żółtka ubić, dodać twaróg tł. 3x mielony z Mlektaru i razem zmiksować. Następnie dodać śmietanę 18% z Mlektaru, 3 budynie, łyżeczkę proszku do pieczenia i miksujemy. Na końcu ubijamy białko z cukrem i dodajemy do masy serowej dokładnie mieszając. Blaszka długości ok. 30-34 cm. Na dnie blaszki układamy herbatniki i zalewamy masa serową Pieczemy w temperaturze 150-180 stopni przez ok. 1,5 godziny.